UNITECH Mérnökverseny

A UNITECH a CLAAS Hungária Kft. által kizárólagosan támogatott nemzetközi szintű egyetemistáknak kiírt mérnökverseny, ahol a mérnökhallgatók megmutathatják kreativitásukat, projektszemléletüket az izgalmas, magas mérnöki tudást igénylő feladatok megoldása során.

A verseny három szakaszból áll: a tervezési szakaszban a csapatok elkészítik és beadják pályamunkáikat, amelyeket a CLAAS Hungária Kft. mérnökei bírálnak el. A zsűri által meggyőzőnek ítélt pályamunkák tulajdonosai támogatást kapnak a vállalattól, hogy az elképzeléseiket ne csak papíron, hanem élőben is megvalósíthassák. A megépített gépekkel pedig részt vesznek a verseny döntőjén, amely a CLAAS Hungária Kft. törökszentmiklósi telephelyén kerül megrendezésre.

A feladat tehát egy-egy „klassz” gép (gabonabekarítógép imitáció) építése, amelynek sikerrel kell teljesíteni:

  • a mobilitási,
  • az aratási feladatot és
  • a fárasztóvizsgálatot.

A versenyre 2-4 fős csapatok jelentkezését várják. A győztes csapat elutazhat a CLAAS központjába, Harsewinkelbe és részt vehet egy gyárlátogatáson. A vállalat különdíjat is ad a leginnovatívabb konstrukciókért, mely egy CLAAS kombájnnal végezhető aratás gyakorlat Magyarországon.

 

Bővebb információ: http://www.unitechcompetition.com/