2017.05.03.

XVII. CLAAS Konferencia a gödöllői Szent István Egyetemen

A gödöllői Szent István Egyetem, az AXIÁL és a CLAAS között hosszú ideje fennálló, intenzív partnerségi kapcsolat eredményét jelzi a 2017-ben megrendezésre kerülő 17. CLAAS Konferencia a gödöllői Szent István Egyetemen.

Az idei szakmai konferenciára már nemcsak a gödöllői egyetem diákjait és szakembereit, hanem valamennyi magyarországi mezőgazdaság-orientált felsőoktatási intézmény diákjait és professzorait várjuk. Magyar mezőgazdasági szövetségek, mint pl. a MEGOSZ és MEGFOSZ részvétele a konferenciát a mezőgazdasági térképen még láthatóbbá teszi, hiszen a magyar mezőgazdaság szerepének erősítése a „Légy Te is mezőgépész!” program része.

A kutatási szektor tagjaival és az egyetemekkel való szoros együttműködés létfontosságú a mezőgazdasági mérnöki szakma és a mezőgazdaság területét érintő jövőorientált technológiák tudományos megismerése szempontjából. Az ilyen együttműködéseket a CLAAS mindig is nagyra értékelte, és a jövőben is ekképpen tesz. Partnereinkkel együttműködésben folyamatosan – és a jövőben is keressük a választ a mezőgazdaságot érintő kérdésekre.

A mezőgazdasági termékek iránti kereslet globális szinten folyamatosan növekszik. Ezzel egyidejűleg a fogyasztók, a kereskedők és az értéklánc egyéb résztvevői egyre jobb minőségű termékeket és átláthatóbb termékgyártási folyamatokat igényelnek. A digitális technológiák hozzásegíthetik a gazdálkodókat ezen elvárások teljesítéséhez és a termelési folyamatok javításához.

A digitális forradalom a mezőgazdasági gépek ágazatában is terjed, amelyhez a CLAAS is hozzájárul a gazdálkodók részére kínált precíziós gazdálkodási megoldásokkal. A növekvő digitalizálásból a gyártási eljárások és műszaki módszerek is hasznot húznak.

A technológiai fejlődés, mint a digitalizáció új kompetenciákat követel az értéklánc valamennyi résztvevőjétől: jól képzett, a készségek széles skálájával rendelkező munkaerőre van szüksége a mezőgazdasági vállalkozásoknak, a kereskedőknek és a gyártóknak is. Az oktatási intézmények döntő szerepet játszanak a tehetségek képzésében e változóban lévő munkaterületeken.

További információk a napról.