2020.12.01.

Mentorcég lett a CLAAS Hungária Kft.

A CLAAS Hungária Kft is részt vesz az Országos Vállalkozói Mentorprogram elnevezésű kiemelt projektben. A 2020 végéig uniós támogatással, 3,3 milliárd forintból megvalósuló program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány szervezésében valósul meg.

Országosan 240 mentorált vállalkozás került be a programba, megyénként 12 cég. Egy mentorhoz 4 mentorált kkv jelentkezhet. A pályázó mentoráltak 11 alkalmas, egy éves mentorálási folyamatban vesznek részt. Az ingyenes és önkéntes Mentorprogram célja a részt vevők motiválása, ösztönzése, a jó/rossz gyakorlatok átadása.

A programra azért van szükség, mert egy mai átlagos hazai kisvállalat nem minden esetben hatékony, nem jellemző rájuk a nyitottság, nagyon kevés innovációt alkalmaznak és nem élnek a források adta lehetőségekkel, illetve relatíve jelentős részük pedig kényszervállalkozás.

A CLH-nak 4 mentoráltja van. A program a mentorált KKV-k felmérésével kezdődik, ahol szakértők segítségével és a Mentor bevonásával meghatározzák a mentoráltak fejlesztendő területeit. Ezt követően 9 alkalommal csoportos programra kerül sor, ebből 2 helyszíni látogatás a mentornál, 7 – szakértők által vezetett alkalom – pedig interaktív foglalkozás, a projektet kísérő e-learning tananyaghoz kapcsolódóan.

A CLAAS Hungária Kft több területen is bekapcsolódott ebbe a programba. A részvétel kiváló lehetőséget nyújt a mentorált cégnek beszállítói kapcsolatok kiépítésére, szakmai fejlődésre és üzleti kapcsolatépítésre. A mentoráltak a folyamat végére elkészítik a saját fejlesztési tervüket. A mentorálási folyamat az elfogadott fejlesztési terv értékelésével végződik.