2019.07.25.

Kisdiák Klub – nem lehet túl korán kezdeni

A CLAAS Hungária munkatársai 6.-7. osztályos gyermekei számára hirdette meg a Kisdiák Klubot, ahol a mezőgépészettel, a fémekkel és megmunkálásukkal ismerkedhettek az érdeklődő tanulók.


Minden reggel csillogó és kíváncsi szemek köszöntötték Árvai Jánost, Poczai Zoltánt és Hevesi-Tóth Mihályt, a gyerekek mentorait a tábor időszakában, akik rengeteg újdonsággal találkoztak ez alatt a pár nap alatt: például egy CLAAS tolltartó saját kezű készítése közben közben elmélyedtek a fémipari alapfeladatokkal: a menetfúrásban, fűrészelésben és hengerítésben.

A CLAAS gépeinek célja az élelmiszerellátás megkönnyítése, így a Kisdiákokkal arról is beszéltünk, hogyan lesz a búzamagból kenyér.

A Protóműhely is csatlakozott a támogatók köréhez, így a Kisdiákok különleges élményben részesültek: az elsők között láthatták a CLAAS új kombájnját, a LEXION 780-at, amely TERRA TRACK-kel felszerelve várt rájuk a körpályán. Mrena Attila a gép minden részegységét szakszerűen bemutatta. „26 tonna! Egy ekkora gép nem mehet rá minden útra!” – csodálkozott rá a géptáblára Zsombor.

A Szerszámműhely is felkészülten várta a gyerekeket: egy gyors bemutató keretében tapasztalhatták, mit tud a lézervágó és az élhajlító gép – Csernei István pár perc alatt varázsolt egy kis ajándékot az édesanyák számára.

Minden elkészült tárgyat hazavihettek: a tolltartót, a hegesztett vadászrepülőt hangárral, a ruhaakasztót, melyre a Tanműhely hegesztő robotja hegesztette a nevüket.

Délutánonként a CLAAS Hungária nyári táborában részt vevő gyerekekkel együtt pihentek, vízibicikliztek és a játszottak a wellness medencében a Hercegasszony Birtokon.

Mrena Attila édesapaként így látta a Kisdiák Klubot: „Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hagyományt teremtenék belőle. Zsombi nagyon élvezte és büszke volt rá, hogy a saját kezével tudott ennyi mindent elkészíteni.”

Mrena Zsombor: „A legjobban a gyár körbejárás tetszett, és hogy megnézhettük a kombájnt. Sok mindent tanultam és apa munkahelyét is láthattam.”