2019.12.10

Ha volna egy varázspálcám…- közösségi rajzolás a CLAAS Hungária Kft. üzemében

2019 decemberében a CLAAS Hungária Kft. minden munkatársa rendhagyó módon mondhatta el véleményét: egy újszerű ötlet keretén belül a cég közösségi rajzolást szervezett.


Megkérdeztük a munkatársakat, mi az, ami jól működik, hol látnak javítási lehetőséget a szervezeten belül. Mire vagyunk büszkék? Milyen közös értékeink vannak? Ha volna egy varázspálcájuk min változtatnának?

Az ötlet nem mindennapi módon közelíti meg a vélemények összegyűjtését: az emberek többsége vizuálisan gondolkodik, a rajz egyetemes, mindenki által érthető nyelv, mellyel már a legkisebb gyermekek is közvetíteni tudják érzéseiket. A képi üzenetként lejegyzett vélemények, gondolatok áthidalják a vállalati hierarchiát, a kulturális különbségeket, megfoghatóvá, jól érzékelhetővé, lényegre törővé teszik az információt.

A CLAAS Hungária Kft. vezetősége által meghívott hivatásos rajzolók jegyzetfüzetükkel bejárták az üzem egész területét, így mindenki meg tudta osztani velük ötleteit, kívánságait. Ezután a dolgozók szavai nyomán szellemes és kifejező rajzok születtek a forgalmas folyosókon felállított hatalmas rajztáblákon.

Az összegyűjtött rajzok pontos képet festenek a vállalati kultúra jelenlegi állapotáról, és jobbító cselekedetek sorát indíthatják el a cégen belül.