2019.03.21.

Az együttműködés állt a középpontban a 18. CLAAS Konferencia Napon

Az egyetemek és a CLAAS közötti kapcsolatok elmélyítése és a CLAAS közösség legfrissebb információinak megosztása volt a cél az idén már 18. alkalommal megrendezett CLAAS Konferencián, melyre új helyszínen, a budapesti Öbölház – Rendezvényközpontban került sor, az egyetemistákból, hazai szakemberekből, mérnöki irodák és szakmai szervezetek képviselőiből álló közönség előtt.

A CLAAS Hungária Kft vezetői (Andreas Szakácsi, a CLAAS Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Szoták-Nóvé Mária, HR vezető), a CLAAS csoport képviselői (Claus-Peter Stickel, a Gabona Üzletág K+F vezetője Reinhold Mähler, a CLAAS Elektronikai Rendszerek Termékmenedzsment vezetője, Max-Ferdinand Korff, a CLAAS Értékesítésének területi felelőse) és egyetemi oldalról Dr Rádics János, egyetemi adjunktus (BME), tartottak előadásokat a központi téma, az együttműködés jegyében.

A kollaboráció kulcsfontosságú és minden területen figyelmet kell fordítanunk rá: a globális és a helyi kommunikációban, a gépek egymáshoz kapcsolásában, a termékfejlesztésben, a munkaerő utánpótlásban és képzésben is.

Az előadások között generációkat összekötő interaktív játékra invitálták a szervezők a Konferencia látogatóit, jól szemléltetve az együttműködés újszerű megközelítését: a közösségi rajzolás során ötleteiket, meglátásaikat a kihelyezett molinókra feljegyezhették.