2018.01.26.

A CORIO lett az „Az év magyar mezőgépe 2018” díj nyertese

„Az év magyar mezőgépe 2018” díjat nyerte el a CLAAS Hungária Kft. által fejlesztett CORIO Conspeed 8-75 FC kukorica csőtörő adaptere.

A 2018. január 24-27. között megrendezésre került AGROmashEXPO – AgrárgépShow kiállítás egyik kiemelt eseménye volt az „Az év magyar mezőgépe 2018” díj átadása.

A díjat a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére, valamint az innovációs tevékenységük ösztönzésére alapította a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kft.

Az idei évben több mint 32 vállalat termékeit tekintette meg a zsűri és hosszas, részletes értékelés után választotta ki a nyertest. Az elismerést a CLAAS Hungária Kft. által fejlesztett CORIO Conspeed 8-75 FC kukorica csőtörő adaptere érdemelte ki, mely magyar fejlesztésű, hazai gyártású és globális forgalmazású.

„Sikeres évet tudhatnak maguk mögött a hazai mezőgépfejlesztők, ezt igazolják a most általunk látott és értékelt gépek is, mivel nemcsak korábbi termékek továbbfejlesztett változataival találkozhattunk, hanem igazi innovációs munkát reprezentáló gépekkel is” – mondta dr. Jóri J. István, az „Az év magyar mezőgépe 2018” díj zsűri elnöke, a Budapesti Műszaki Egyetem professzora a díjátadón. A szakmai zsűri az agrárium jeles hazai kutatóintézményei, a gyakorlati élet, és a szaksajtó képviselőiből állt: dr. Bense László (MTA ABMB), dr. Hajdú József (Mg. Technika), dr. Kelemen Zsolt (szakértő), Antos Gábor (GTE), Forgács Tibor (Magyar Mezőgazdaság).

Az oklevelet és az ezzel járó díjat Csanádi Tamás, a CLAAS Hungária Kft. Kutatás-fejlesztési vezetője vette át Kerényi Györgytől, a GTE mezőgépipari szakosztályának elnökétől és Horváth Rolandtól, a Magyar Mezőgazdaság marketingvezetőjétől.

(Képek forrásai: Magyar Mezőgazdaság)