2020.02.24

A CONVIO FLEX 930 hevederes vágóasztal Az év magyar mezőgépe 2020-ban

Az idei AgromashExpo kiállításon ismét elismerésben részesült a CLAAS fejlesztési tevékenysége − a CONVIO FLEX 930 hevederes vágóasztal nyerte el „Az év magyar mezőgépe 2020” díjat.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow Magyarország egyik legrangosabb és legnagyobb szakmai kiállítása, ahol több mint 350 kiállító 40.000 négyzetméteren mutatja be újdonságait.

Legjelentősebb hazai mezőgazdasági gépgyártóként természetesen a CLAAS is jelen volt újdonságaival.

A CLAAS Hungária Kft. telephelyén a gyártás mellett magas szintű kutatás-fejlesztés is zajlik. Az idei kiállításon ismét elismerésben részesült a CLAAS fejlesztési tevékenysége − a CONVIO FLEX 930 hevederes vágóasztal nyerte el „Az év magyar mezőgépe 2020” díjat. A díjra nem lehet pályázat útján jelentkezni, a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya által kijelölt szakmai zsűri döntése, hogy melyik hazai fejlesztésű terméknek ítéli oda.

Az oklevelet és az ezzel járó díjat Andreas Szakácsi, a CLAAS Hungária Kft. ügyvezető igazgatója; Domokos Ferenc, a Gabona betakarító adapterek és vágóasztal szállítókocsi funkció technológia csoport vezetője; Tótok Balázs, a nyertes termék vezető tervezőmérnöke és Csanádi Tamás, a CLAAS Hungária Kft. Mérnökség igazgatója  vette át Dr. Kerényi Györgytől, a GTE mezőgépipari szakosztályának elnökétől és Horváth Rolandtól, a Magyar Mezőgazdaság marketingvezetőjétől.

A CONVIO FLEX teljes mértékben magyar fejlesztésű és gyártású vágóasztal, világszerte értékesítik.

A flexibilis kaszasínnel rendelkező CONVIO FLEX vágóasztal univerzálisan használható szinte minden terményhez, mint például kalászos gabonák, repce, szója, borsó, fű. Nagy teljesítményre született, de ott is kitűnően használható, ahol az alacsonyabb növénykultúrákat kell egészen közel a talajhoz betakarítani, vagy nehezek a betakarítási körülmények (például fekvő termény).

A terep egyenetlenségeit pontosan követve, a kaszagerenda a talajszinthez képest függőlegesen 225 millimétert képes folyamatosan, automatikusan elmozdulni.

Az új CONVIO adaptercsalád a hazai bemutatkozás előtt már több nemzetközi elismerésben részesült: bronzérmet kapott a párizsi SIMA kiállításon és elnyerte az ASABE (Amerikai Mezőgazdasági és Biológiai Mérnökök Társasága) innovációs díját is.