2017.06.14.

20 éves jubileumi ünnepség

2017. június 14-én került megrendezésre a CLAAS Hungária Kft. megalakulásának 20 éves jubileuma alkalmából szervezett ünnepség, amelyen a cég partnerei és munkavállalói érdekvédelmi szervezetei mellett részt vett Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára és Markót Imre, Törökszentmiklós város polgármestere.

Marczinkó Zoltán István beszédében kiemelte a vállalat esetében a nemzetközi cég megtelepedésének és Magyarországon, Törökszentmiklóson történő tartós berendezkedésének jelentőségét, továbbá a Kutatás-Fejlesztési Központ és a megyében egyedülálló Tanműhely létrehozását.

Feldman Zsolt méltatta a CLH magyar mezőgazdaság fejlődésében betöltött jelentős szerepét, valamint kiemelte a tárcával közös fejlesztések – raktárépület, fejlesztési központ átadás, tanműhely felújítás és üzemcsarnokok bővítése – megvalósulását.

A helyettes államtitkárok beszédeit Hildegard Bruns ügyvezető asszony és Andreas Szakácsi ügyvezető, szóvivő beszédei követték. Bruns asszony a vállaltunk által értékesített vágóasztalok világpiacon elismert kiváló minőségét méltatta, melyeknek nemcsak a gyártása, de fejlesztése is Törökszentmiklóson valósul meg.

Szakácsi úr innovatív, modern társaságnak nevezte a CLAAS Hungária Kft.-t, amely két lábbal áll a földön. A tulajdonosok által hozott értékek átadásának, az általuk nyújtott támogatásnak köszönhetően a vállalat a magyar iparban elkötelezett és hosszú távú munkáltatóvá nőtte ki magát, és közel 700 munkavállalójával és 35 milliárd forintot meghaladó éves forgalmával a magyar gazdaság jelentős szereplőjévé vált. Megköszönte a partnereknek a kölcsönös tiszteleten, bizalmon alapuló együttműködést.

Továbbá hangsúlyozta, hogy a vállalat fejlődési folyamatának eredménye a volumennövekedés, az új termékek, az állami támogatások, a foglalkoztatottak számának és a telephely méretének 9-ről 14 hektárra történő növekedése, valamint a termékfejlesztés jelentősége.

Az ünnepség során került sor az ezen alkalomból megalapított CLAASIcon díj átadására is azon személyeknek, akik a társaság működésében, fejlesztésében meghatározó szerepet játszottak, munkájukkal, együttműködésükkel jelentősen hozzájárultak a cég fejlődéséhez.

Az első alkalommal a díjazottak:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének kiemelkedő szerepe van abban, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében van Szolnok–Törökszentmiklós–Kisújszállás településeken a hazai mezőgazdasági gépgyártás súlypontja. Több éves tárgyalás és nemzetközi szakmai kapcsolatai eredményeként neves külföldi befektetőket sikerült a térségbe csábítania, így 20 évvel ezelőtt, 1997-ben többek között a CLAAS mezőgazdasági gépgyártó céget Törökszentmiklósra nyerte meg befektetőként. Fáradhatatlan munkájával a CLAAS magyarországi tevékenységét támogatta és támogatja jelenleg is.

A BME Gép- és Terméktervezés tanszék professzorának köszönhető a CLAAS Hungária Kft. és a BME Gép- és Terméktervezés Tanszéke közötti immáron 15 éves együttműködés, amelynek eredményeként ma már számos volt hallgatója a cég kutatás-fejlesztési részlegén dolgozik.

A CLAAS Hungária Kft. munkavállalójaként józan meglátásával sokszor segítette és támogatta a vállalat fejlődését, a munkaügyi kapcsolatok alakulását. Jelenleg szakmai tudásával a fiatal generációk beilleszkedését és az Ellátási Lánc Menedzsment osztály vezetőjének munkáját támogatja.  Mindezen tisztsége mellett évek óta a vállalat Felügyelőbizottságának is tagja.

A rendezvényt kulturális programok színesítették, valamint sor került a jubileumra készített torta ünnepélyes felvágására, melyet fogadás és az érdeklődők számára gyárlátogatás követett.