2019.05.02

„Majális utáni Afterparty, avagy nincs búzasör CLAAS nélkül”

Sikeres fogadtatásra talált a CLAAS Hungária Kft. cseppet sem szokványos kezdeményezése, mellyel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépészmérnök hallgatóit kereste meg.

A törökszentmiklósi cég bemutatkozását és a nyári gyakorlati helyek felkínálását az egyetemisták számára kötetlen keretek között tette meg: meghívta őket egy korsó búzasörre és egy beszélgetésre a vállalat fiatal mérnökeivel közösen, akik nemrég még maguk is gyakornokként dolgoztak a CLH-nál. Így a lehető leghitelesebb forrásból tájékozódhattak a hallgatók arról, hogy milyen a gyakornoki élet, vagy, hogy milyen kihívásokkal találkozhatnak az egyetemisták és a fiatal pályakezdők.

A leendő gépészmérnökök pozitív benyomásokat vittek magukkal a találkozóról: a barátságos hangulat, a készséges válaszok, az emberközeli beszámolók a munkáról, a valós, életszerű diplomamunka témákról mind megerősítették őket abban, hogy érdemes a CLAAS Hungária Kft.-vel tervezni.

„A hallgatók egyre céltudatosabban tanulnak. Érdemes már egy korai fázisban ráirányítani figyelmüket a CLAAS-ra, a mezőgépészetben rejlő lehetőségekre.” – mondta Olasz László, a CLH mérnöke.